Nyheter

ElinderSten utökar med bostadskompetens!

 
 

- Vi är otroligt stolta och glada att Naseer valt att komma till oss på ElinderSten. Vi har länge eftersökt just den kompetens som Naseer besitter, säger Oscar Sten, grundare och ägare på ElinderSten.

Naseer Nasiri kommer att stärka ElinderStens erbjudande med bostadskunnande i både detaljplaneskeden, tidiga skeden och byggskede. Han kommer att bli en viktig kugge i utvecklandet av platser.

Med 10 år i branschen kommer Naseer Nasiri kunna stärka ElinderStens team med värdefull kompetens inom bostadsbyggande. Nu senast kommer Naseer Nasiri från Strategisk Arkitektur där han var projektansvarig i bostad-, stadsutveckling- och landskapsteamet. Innan Strategisk Arkitektur jobbade han på Erséus Arkitekter och Reflex Arkitekter innan dess.

- Vi på ElinderSten har en spetskompetens att skapa arkitektur som stärker levande bottenvåningar och trygga, pulserande stadsdelar och kan hjälpa både kommuner och fastighetsutvecklare att tänka mer taktiskt för att skapa attraktiva områden. Nu ser vi även att man bygger på externa handelsplatser med bostäder och omvandlar delar av handelsområden till bostäder och kontor. Då är det extremt bra att ha en expert inom planering av bostäder och hur man effektiviserar ytor för att få bästa möjliga affär, säger Vanna Gunnarsson, partner och chefsarkitekt på ElinderSten.

- Att vi kunnat knyta Naseer till oss som är en enormt kompetent, energisk och nyfiken person är vi väldigt glada för! Det kommer att stärka vårt team och våra framtida projekt!” säger Vanna

Själv tycker Naseer att hans styrka är att kunna pendla mellan helhetsperspektivet och detaljnivån. Han tror att han kommer att stärka den bostadskompetens som redan finns på ElinderSten och komplettera ett redan kunnigt team för att skapa trivsamma och hållbara miljöer med hög livskvalitet, trivsel och trygghet.

- Mitt motto är ”Komplexa processer kräver kompetenta människor i team”, säger Naseer.

- Jag upplever att ElinderSten, med människan som utgångspunkt och en bred mix av kompentenser skapar hållbara miljöer som inspirerar och influerar. Och att arkitekturen fungerar som ett verktyg för att uppnå detta, fortsätter han. Det är också roligt att kontoret jobbar med återbruk. Ett exempel på det är ElinderStens nya kontor där mycket av inredningen har kunnat återbrukas från den gamla lokalen, tack vare tidigare val av hållbar design. Kan vi skapa arkitektur som håller över tid så har vi uppnått något som är hållbart på riktigt! förklarar Naseer.

Som arkitekt strävar Naseer efter att skapa genuin, återhållsam, jordnära arkitektur som har något exklusivt i sig, utan att vara tidspecifikt.  

- Drömprojekt skapar man när man är del av ett drömteam. Både med kollegor och med våra samarbetspartners. Ett riktigt bra projekt skapas när hela teamet jobbar mot samma vision, säger Naseer

Kom gärna förbi oss på Sveavägen 24-26 och hör hur vi kan hjälpa till i just ert projekt!

Oscar Sten

Oscar Sten

Vanna Gunnarsson

Vanna Gunnarsson

Elinder Sten